ponedeljek, 20. oktober 2014

Creative blog hop


Pred kratkim me je nominirala Zvonka,, ki jo najdete v ustvarjanju po moje, vendar sem zamešala z drugo igro in nisem peljala igre naprej. Zato se ji iskreno opravičujem.

Sedaj me je še enkrat nominirala Tina, ki se skriva  v trenutkih kreativnosti.
Obe redno spremljam, in pri vsaki najdem nekaj, kar mi daje ideje za naprej.
Obiščite ju, ne bo vam žal.


Zdaj pa na vprašanja.

S čim se trenutno ukvarjam?
Trenutno sem v voščilnicah za rojstni dan. Spremljam pa tudi že objave in ideje za božično-novoletne voščilnice.  Tudi darila niso izvzeta, saj čas neusmiljeno teče,  Ker živim v bloku, svoje ustvarjalne sobe nimam, Zato mi je v pomoč jedilna miza. Na srečo ni majhna, ampak vseeno ni mesta na njej. V pomoč pride kavč, tu pa tam še kaj, najde mesto na podu. Tako, da je zelo pestro, ko sem v akciji.  In po njej, ko je potrebno pospravljat. Sicer mi nekak bolj paše delo zvečer, ko ziher ni nikogar več na obisk. 

Kako se moje ustvarjanje, razlikuje od drugih?
V prvi vrsti z mojim pečatom. Izdelujem različne voščilnice, včasih z odtiski. Se pa bolj izogibam, ker nisem vešča v barvanju. Poskusim tudi kaj novega, drugačnega, kot so torbice, škatlice, seveda iz papirja. 

Zakaj ustvarjam?
V to smer ustvarjanja, me je popeljala prijateljica Sonja. Bila sem v njeni sobi, zamislite si, da ste prišli v trgovino z ustvarjalnim materialom. Seveda sem samo zazijala in pozabila zapreti usta. Ko mi je vse razlagala, zakaj je kaj, si itak nisem zapomnila vsega. Edino ena majcena zelena stvar, ki se ji pravi po domače hrošček. Posodila mi ga je za domov, seveda z ostalimi pripomočki, ki spadajo skupaj, da sva se po bliže spoznala. Do te mere, da sem ga kupila. Je luštno, če je rojstni dan decembra. Januarja, je bil že pri meni. Nato sem šla še na prvo srečanje Pomurk, kjer se srečujemo vsak mesec, in tako zaplula v nove vode. Spoznala sem tudi druge, ki so večinoma tudi v čestitkarstvu. Sonja je več v pergamano tehniki, to me pa ni navdušilo. Prevelik zalogaj zame, bolj uživam v voščilnicah. Vsaka čast pa dekletom, ki se ukvarjajo s to tehniko. Veliko vloženega truda, ki verjetno nikoli ni tako poplačano, kolikor je vredno. 

Kako poteka moj proces ustvarjanja, in kje dobim inspiracijo?
Večinoma ustvarjam  za želje naročnikov. Inspiracijo dobim na blogih, Pinterestu, ki jih redno spremljam. Dodam še svoje in je stvar tu. Seveda brez pripomočkov ne gre. Je bilo že kar nekaj nakupov, ko sem videla kakšno voščilnico, in sem stvar, takoj naročila. Čeprav včasih, malo odleži, in šele po določenem času pride na vrsto. Glavno, da je doma.

Ostane mi še nomiranje ustvarjalk.
Težko je nominirat, saj vas veliko spremljam, ste vse zelo dobre, kaj dobre, čudovite.  

Zato nominiram Janjo, ki jo spremljam že od svojega začetka. Izdeluje krasne voščilnice, ki so vsaka za sebe, posebne. Pa naj je za otroke ali odrasle. Pokukajte k njej, v kolikor še niste, nebo vam žal.

Janja, lahko se nam predstaviš naslednji ponedeljek. Če pa neboš, tudi ne bo sankcij. Še vedno te bom rada, spremljala.

Imejte se lepo.
9 komentarjev:

 1. Hvala da si se nam predstavila še v drugačni luči :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Všeč so mi tvoje voščilnice. Vedno jih z užitkom pogledam. Hvala, ker si se nam še malo drugače predstavila. :-))

  OdgovoriIzbriši
 3. Lepo je bilo to prebrat in kar nekaj novega sem zvedela o tebi.

  OdgovoriIzbriši
 4. Hvala, da si nam razkrila nekaj stavri o tebi. Je bilo zanimivo prebrati.

  OdgovoriIzbriši
 5. Renata, nič hudega, se zgodi. Z veseljem sem prebrala to objavo, lepo si se predstavila. Lp

  OdgovoriIzbriši
 6. In to vidim šele danes. Lepa predstavitev.
  Renata, hvala. Lp

  OdgovoriIzbriši
 7. Oj Renata...lepo si se predstavila in sem nova na tvojem blogu. Izdeluješ zelo lepe izdelke in sem se pridružila kot nova spremljevalka ;)))
  Pozdravček iz Koroške, Jana

  OdgovoriIzbriši
 8. Zelo lepo si se predstavila, z užitkom sem prebrala, hvala ti za sporočilo na mojem blogu in da deliš fotografijo za bombonček, lepo bodi, Tanja.

  OdgovoriIzbriši